Χριστιανισμός & Επιστήμη

  "θέλετε γνωρίσει την αλήθειαν, και η αλήθεια θέλει σας ελευθερώσει" Ιωαν. η' 32
 
 

 

 

 

 

 

ΑρχικήΘέματαΆρθραΕκπομπέςΕρωτήσειςΠολυμέσαΣύνδεσμοιΕπικοινωνίαΑναζήτηση

 
 


Καλωσήλθατε στο christianity-science.gr

Μέσα από τις νεώτερες ανακαλύψεις και μέσα από την ανάλυση των θαυμάτων της Δημιουργίας, τα οποία και η σύγχρονη επιστήμη έρχεται να εξιχνιάσει, θέλουμε να φανερωθεί ότι η Αγία Γραφή είναι ο Λόγος του Θεού και είναι η απόλυτη Αλήθεια.

Σκοπός του παρόντος δικτυακού τόπου δεν είναι να προσφέρει απλά ένα σύνολο γνώσεων αλλά μέσω αυτών των γνώσεων να δοξαστεί το όνομα του Κυρίου και να υψωθεί ο Σταυρός του Χριστού και το λυτρωτικό Του έργο, ώστε κάθε άνθρωπος να παρακινηθεί για να αναζητήσει και να γνωρίσει το Δημιουργό του.

Πίσω από τις μεγάλες ανακαλύψεις θα πρέπει να βλέπουμε το Δημιουργό. Ο άνθρωπος έχει μία τάση να λατρεύει τη φύση αλλά η λατρεία και η τιμή θα πρέπει να αποδοθεί στον Κτίσαντα. Οι άνθρωποι που λατρεύουν την κτίση παρά τον Κτίσαντα (Ρωμ. α’ 25) υπόκεινται σε φθορά και τους διαφεύγει η αλήθεια (Ρωμ. α’ 21). Όταν ο άνθρωπος βρει την αλήθεια, η ύπαρξή του δικαιώνεται και ολοκληρώνεται.

Είναι αλήθεια ότι ο άνθρωπος ο οποίος απολαμβάνει τα αγαθά της επιστήμης χωρίς να γνωρίζει το Δημιουργό, χάνει ένα πολύ μεγάλο μέρος της ωφέλειας την οποία θα μπορούσε να λάβει. Διότι αυτά που θέλει ο Θεός να προσφέρει στον άνθρωπο δεν είναι μόνο όσα προσφέρονται μόνο μέσω της δημιουργίας· σκοπός Του είναι επιπλέον να γιατρέψει την ψυχή και να της δώσει αιώνια ζωή.

Το γεγονός ότι η πηγή κάθε επιστήμης είναι ο Θεός (βλ. και Έξοδος λα’ 3), είναι μια μεγάλη αλήθεια που είτε αγνοείται λόγω απροσεξίας ή παραμερίζεται σκόπιμα. Ο Κύριος δίνει στον άνθρωπο την επιστήμη για να γνωρίσει τα όσα Αυτός έχει δημιουργήσει με σκοπό τελικά ο άνθρωπος να γνωρίσει τον Θεό.
 

 
 


Σε τι δεν αποσκοπεί αυτός ο δικτυακός τόπος:

 • Δεν προσπαθεί να προσφέρει μια πίστη στον άνθρωπο βασισμένη στη λογική και στην επιστημονική γνώση.
   

 • Δεν σκοπεύει να παρουσιάσει αναλυτικά επιστημονικές θεωρίες και απόψεις.
   

 • Δεν προσπαθεί να εξαναγκάσει την Αγία Γραφή να ταιριάξει με τις τρέχουσες επιστημονικές θεωρίες.

 

Σε τι αποσκοπεί αυτός ο δικτυακός τόπος:

 • Προσπαθεί να καθαιρέσει τις απόψεις που κρύβονται και στέκονται πίσω από ψευδοεπιστημονικές γνώσεις με σκοπό να πλήξουν την αξιοπιστία της Αγίας Γραφής.

  «επειδή καθαιρούμεν λογισμούς και παν ύψωμα επαιρόμενον εναντίον της γνώσεως του Θεού, και αιχμαλωτίζομεν παν νόημα εις την υπακοήν του Χριστού». (Β’ Κορινθίους ι’ 5)
   

 • Θέλουμε να κλονίσουμε τα σαθρά θεμέλια των επιστημονικών εκείνων απόψεων που αβίαστα καθημερινά δημοσιεύονται στα ΜΜΕ και είναι ενάντια στο Λόγο του Θεού, προσφέροντας εκ μέρους μας άπλετα επιστημονικά επιχειρήματα.
   

 • Επιθυμούμε να δώσουμε στον κόσμο την παρακίνηση να αντιμετωπίσουν με ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης τα όσα τυχόν διδάσκονται στα σχολεία ή ακούγονται καθημερινά πάνω στη σχέση του Χριστιανισμού με την επιστήμη.
   

 • Θέλουμε να επισφραγίσουμε και να στηρίξουμε την πίστη των χριστιανών πάνω στο αλάθητο και τη θεοπνευστία του Λόγου του Θεού (Β’ Τιμόθεον γ’ 16).
   

 • Επιθυμούμε να δώσουμε επιχειρήματα στους χριστιανούς και ιδιαίτερα στους χριστιανούς φοιτητές ώστε να μην διστάζουν να συμμετέχουν σε σχετικές συζητήσεις.
   

 
 


Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι δεν παρουσιαζόμαστε ως επιστημονικές αυθεντίες που μπορούν να απαντήσουν σε κάθε ερώτημα, αλλά ως λυτρωμένοι του Ιησού Χριστού που με την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση μαζί σας θα προσπαθήσουμε να αυξηθούμε στη γνώση και την πίστη στο Λόγο του Θεού και στο λυτρωτικό έργο του Σταυρού του Γολγοθά.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι οι επιστημονικές γνώσεις βοηθούν αλλά η προσέγγιση στο Θεό δεν παύει να γίνεται πάντα διά της πίστεως (Εβραίους ια’ 3 & 6) και εκεί γίνεται η επαλήθευση του Λόγου του Θεού και λαμβάνει χώρα το έργο του Θεού μέσα στη ζωή του ανθρώπου.

Άλλωστε ο Λόγος του Θεού δεν χρειάζεται την επιστημονική στήριξη για να επιτελέσει το έργο για το οποίο τον έχει εξαποστείλει ο Θεός. Όμως η χριστιανική πίστη έχει βάση η οποία έχει και διανοητικά επιχειρήματα. Στη σημερινή εποχή, όπου η γνώση έχει πληθυνθεί (Δανιήλ ιβ’ 4), ο Θεός μας καλεί να Τον αγαπήσουμε και με όλη μας τη διάνοια.

«... Κύριος ο Θεός ημών είναι εις Κύριος· και θέλεις αγαπά Κύριον τον Θεόν σου εξ όλης της καρδίας σου, και εξ όλης της ψυχής σου, και εξ όλης της διανοίας σου, και εξ όλης της δυνάμεώς σου· αύτη είναι η πρώτη εντολή.» (κατά Μαρκον ιβ’ 28-30)

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας και ζητούμε τις προσευχές σας και τη συμμετοχή σας η οποία συνίσταται στο να υποβάλλετε ερωτήσεις σε σχετικά θέματα τα οποία σας απασχολούν αλλά και στο να μας αποστέλλετε σχετικό υλικό το οποίο τυχόν διαθέτετε. Το e-mail με το οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας είναι science@christianity.grΟ Κύριος να σας ευλογεί,
Η ομάδα «Χριστιανισμός και Επιστήμη»

Επιστροφή στην αρχική