Αποσπάσματα από την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου
"
The Case for a Creator" του Lee Strobel, παραγωγή Illustra Media

Διατίθεται για ελεύθερη παρακολούθηση από το youtube

 

 

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

 • Ο γενετιστής Michael Denton αναφέρει ότι ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο με DNA θα μπορούσε να περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατασκευή των πρωτεϊνών όλων των ειδών οργανισμών που έχουν ζήσει ποτέ πάνω στη Γη, και θα περίσσευε ακόμα χώρος για να αποθηκευτούν όλες οι πληροφορίες που περιέχονται σε όλα τα βιβλία που έχουν γραφτεί ποτέ. Καταπληκτικά αποδοτικός τρόπος αποθήκευσης πληροφοριών! Είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος αποθήκευσης πληροφορίας στο σύμπαν.

            - Lee Strobel -
 

 • Ο νεο-δαρβινισμός και οι σχετικές με αυτόν θεωρίες, δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν μπροστά στις ανακαλύψεις της Βιολογίας του 21ου αιώνα
   

 • Η ύπαρξη πληροφορίας, από την καθημερινή μας εμπειρία, είναι απόδειξη ύπαρξης νοημοσύνης που την παρήγαγε. Η φύση είναι σε θέση να παράγει τυχαία σήματα και δομές ή στην καλύτερη περίπτωση μοτίβα. Δεν μπορεί να παράγει πληροφορία! Η πληροφορία προαπαιτεί την ύπαρξη νοημοσύνης.
   

 • Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να εξηγήσουν την προέλευση της πληροφορίας [που είναι αποθηκευμένη στο DNA] με αναφορές στη λειτουργία των νόμων της Φυσικής και της Χημείας και στις χημικές ιδιότητες των επιμέρους τμημάτων που απαρτίζουν το DNA. Είναι σαν να προσπαθείς να εξηγήσεις την διάταξη των γραμμάτων μιας φράσης τυπωμένης στο χαρτί, αναφερόμενος στις φυσικές και χημικές ιδιότητες του μελανιού καθώς αυτό στέκεται πάνω στο χαρτί. Πράγματι, εξηγείται με χημικούς νόμους γιατί το μελάνι στέκεται πάνω στο χαρτί. Όμως δεν εξηγείται πώς το μελάνι διατάσσεται με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζει μια φράση με νόημα.
   

 • Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η άποψη του Ευφυούς Σχεδιασμού βασίζεται στον υπαινιγμό ότι υπάρχει Θεός. Αυτος ο υπαινιγμός όντως είναι υπαρκτός μέσα σε αυτή την άποψη, αλλά η άποψη αυτή καθεαυτή δεν βασίζεται στον υπαινιγμό αυτό, αλλά αναγκαστικά οδηγούν σε αυτήν τα στοιχεία που προκύπτουν από τις νεότερες επιστημονικές ανακαλύψεις (μοριακή βιολογία, φυσικοί νόμοι, κοσμολογία)

            - Stephen C. Meyer, Φιλόσοφος της Επιστήμης, Discovery Institute, Washington -